Harstad Aikidoklubb
                Treningsleir  med Radek Sipek 10. - 12. september 2010
                                                                                 

* flere bilder fra leiren finner du på siden bilder

Treningsleir med Radek Sipek i Harstad aikidoklubb skrev av David Bendiksen.
 

   Dessverre kunne ikke Sensei Jiri Marek komme å trene sammen med oss ved vårt aikidoseminar i år. Hvorav dette ble kompensert med en spennende og ny type aikido med Sensei Radek Sipek i fronten.

   Radek ble introdusert til godt nord-norsk friluftsliv med en fisketur før seminaret startet. Men etter et godt forsøk, uten mye til verken fisk eller lykke, var det bare å få på seg trenings klærne og trekke i gang årets treningsleir i Harstad.

   Til tross for noe surt vær nå og da, var stemningen på topp gjennom seminaret. Nord-Norge og litt «friskt» vær går jo hånd i hånd, selv om vi dog hadde noen hilsener fra solen i nå og da.

   Radek startet seminaret med å lære oss «riktig» inngang til forskjellige teknikker generelt, for så å vise de praktiske egenskapene til hver bevegelse i det han viste frem. Sensei Radek hadde mange nye og interessante måter å utføre atemi og diverse teknikker på, hvor han også la fokus i at man ikke må glemme albuene ved bruk av atemi. Han viste også mange nye måter å bryte balansen til uke på ved bruk av senteret og av «weak-spots» i kroppen.
Noe som var litt ekstra gøy var at dette var en type aikido ganske forskjellig fra den stilen vi er vant med. Likestillingen med at både dan grader og kyu grader, nybegynnere og mer erfarne, sto alle og var introdusert til noe nytt og eksklusivt bryne seg på. Personer både med hakama og uten var alle som nybegynnere igjen som slet med teknikker og trengte veiledning og rettelse.

  Etter å ha gått gjennom Sensei Radeks versjoner av en del teknikker, la han vekt på assosiasjonene med bruk av våpen. Derfor bestå en god del av leiren trening med boken, jo og iaito.

   Lange og herlige harde treningsøkter etterfulgt av en hyggelige pizzakveld hvor bilder blir vist fram, praten igangsettes og alle får spise så mye pizza de orker har vært esset i ermet for de siste sammenkomster Harstad, hvorav dette også var tilfellet for vår leir i år. Det ble også vist forskjellige filmsnutter som blant annet inkluderte framvisninger av teknikker med blant annet Nishio sensei og Saito sensei.

   Jeg kan vel konkludere med at årets aikidoseminar var en veldig lærerik og hyggelig opplevelse, som ga nye og intuitive måter å tenke på innen aikido.

   Gleder meg til neste år!